Αλέξης Σαββόπουλος

Μήπως τελικά αλλού είναι το πρόβλημα;

O Αλέξης Σαββόπουλος γράφει πως όσο ο Άρης δεν αντιδρά και δέχεται στωικά τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη ακόμη και αν παίζει από εδώ και πέρα διαστημικό ποδόσφαιρο.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Μετά την ήττα από τα Τρίκαλα την περασμένη αγωνιστική, συνοδευόμενη μάλιστα από κακή εμφάνιση, το μοναδικό ζητούμενο για τον Άρη στο Μάλεμε ήταν οι τρεις βαθμοί. Τρεις βαθμοί ηρεμίας, αυτοπεποίθησης, και συντήρησης των ελπίδων ανόδου. Σε τέτοια παιχνίδια, σε τέτοια γήπεδα, με το βάρος του… πρέπει της νίκης για τους ποδοσφαιριστές και υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κατηγορία, μετράνε μόνο οι βαθμοί. Δεν έχει κανένα νόημα να αναμοχλεύσουμε λάθη και αδυναμίες του κιτρινόμαυρου ρόστερ και της φετινής ομάδας γενικότερα, που για ένα σημαντικό κομμάτι της αναμέτρησης με την Χανιά έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Το ζητούμενο για τον Άρη είναι να βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει και να είναι κοντά σε Λαμία και Απόλλωνα όταν θα τους φιλοξενήσει. Έχει σημασία αυτό που λέω, να βρει τον τρόπο. Πως δηλαδή βρίσκουν τον τρόπο οι δυο βασικοί αντίπαλοί του σε Σέρρες, Εύοσμους, Καλλιθέες; Όσο περνούν οι αγωνιστικές και πάμε προς το φινάλε γίνεται ολοφάνερο ότι οι κίτρινοι είναι μόνοι τους εναντίον όλων. Δεν έχουν πουθενά ερείσματα, στηρίγματα, αντιμετωπίζονται εχθρικά από όλες τις ομάδες, τη στιγμή που οι βασικοί συνδιεκδικητές περνούν μερικά ξεκούραστα απογεύματα ανά την επικράτεια, για να μην μιλήσω για την αντιμετώπιση για την διαιτησία. Δείτε μόνο το πέναλτι με το οποίο επικράτησε χθες η Λαμία στο Ελ Πάσο.

Προς θεού δεν τα γράφω αυτά για να δημιουργήσω άλλοθι σε περίπτωση αποτυχίας του Άρη. Ούτε φυσικά να… βγάλω από το κάδρο των ευθυνών όλους αυτούς που έχουν βάλει το χεράκι τους ώστε ο Άρης να αγκομαχάει στη φετινή Football League. Έχω επισημάνει πολλάκις τα λάθη που έχουν γίνει από το περασμένο καλοκαίρι. Μη το κουράζουμε. Τα λέω γιατί, είναι που είναι ευάλωτος αγωνιστικά ο Άρης και δεν χρειάζεται να το πω εγώ, το δείχνουν τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις του, το μόνο που του έφτανε είναι να έχει και όλο το περιβάλλον της Football League απέναντί του. Θα μου πείτε, τι έκανε ο ίδιος για αυτό; Φρόντισε να πάρει τα μέτρα του από την αρχή ή να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα όσο έβλεπε ανησυχητικά δείγματα; Χωρίς να είμαι φυσικά ο αρμόδιος να απαντήσω, τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι στο συγκεκριμένο μάθημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίρνει κάτω από τη βάση. Φαίνεται δυστυχώς ότι οι αντίπαλοί του την αποστήθισαν εγκαίρως την φετινή διδακτέα ύλη μιας και τα βιβλία με το μάθημα της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ δεν τα… έχει στείλει ακόμη στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Όσο ο Άρης δεν αντιδρά και δέχεται στωικά τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη ακόμη και αν παίζει από εδώ και πέρα διαστημικό ποδόσφαιρο. Εγώ προσωπικά απορώ, πως είναι δυνατόν ο Θόδωρος Καρυπίδης να ρισκάρει τέτοια επένδυση γνωρίζοντας ότι αν η ομάδα δεν ανέβει θα υποστεί και ο ίδιος μεγάλη ζημιά. Για τον Άρη, δεν το συζητώ θα είναι τεράστιο πισωγύρισμα. Οπότε όσο υπάρχει καιρός, υπάρχει και ανάγκη αντίδρασης από τη διοίκησή του.


Υ.Γ Ο ΟΦΗ για άνοδο δεν μπορεί να πάει. Κυνηγάει όμως την 3η θέση αφού ήδη έχει αναπτυχθεί η σχετική φημολογία για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια από τη Σούπερ Λιγκ. Το λέω αυτό γιατί πριν τα ματς με Λαμία και Απόλλωνα οι κίτρινοι πάνε στο Γεντί Κουλέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x